Кава із зеленою цибулею: набирає популярності модний напій “темної кухні”
У Китаї є безліч дивних страв, а нещодавно з’явилась ще одна – кава із зеленою цибулею. Вперше про чудернацький напій стало відомо минулого місяця, коли кілька азійських видань розповіли про новий кавовий тренд, назвавши його одним з найдивовижніших поєднань продуктів. В країні це не перший експеримент зі смаковими рецепторами кавоманів.
Про це пише Oddity Central.
Лате із зеленою цибулею як новий вид кавового напою стрімко набирає популярності на відеоплатформах та в соцмережах. Тренд шириться світом, а запит “цибулева кава” #springonionlatter видає вже мільйони результатів: її готують і пробують як прості користувачі, так і професійні бариста.
Щоправда, думки дегустаторів різняться: одні називають напій дивовижним, приємним і говорять про переваги, інші кривляться і не можуть назвати жодної переваги рецепту, що ламає стереотипи.
Для приготування цибулевої кави спочатку потрібно розім’яти кілька шматочків зеленої цибулі в чашці, потім додати лід, молоко та каву, перш ніж посипати великою кількістю зелені.
Достеменно невідомо, хто придумав такий дивний напій, але в останні місяці суміш включили в своє меню безліч кав’ярень. Мовляв, новинка привертає більше відвідувачів та увагу в Інтернеті. Кава із зеленою цибулею — це останнє поповнення в зростаючому списку химерних поєднань, широко відомих у Китаї як “хей ан ляо лі” (“темна кухня”).
Термін означає страви, які кидають виклик чуттям людини, поєднуючи непоєднуване і розбиваючи стереотипи про смачну їжу. Кулінари створюють химерні або навіть огидні для багатьох комбінації інгредієнтів, сподіваючись створити щось дійсно нове і смачне. Наприклад, в останні роки китайські бариста пропонували каву з устрицями, яку вигадали в провінції Гуандун на півдні країни; лате на яловичому бульйоні з центрального регіону Нінся; кавовий рис, зварений у шанхайських кав’ярнях; лате з соєвим соусом тощо.
Тим часом у Мережі користувачі з різних країн активно діляться відео про те, як готують і п’ють “шалений лате”.
- Войдите, чтобы оставлять комментарии