Солістка Національної опери назвала українську школу "бидлячою"

Катерина Абдуліна називає українські школи "бидлячими" і тішиться від того, що її донька стала ученицею російської гімназії.
Солістка Національної опери України Катерина Абдуліна називає українські школи "бидлячими" і радіє навчанню своєї доньки у російській гімназії,пише УП
 
Свої висловлювання Абдуліна вивісила у себе у Facebook, проте станом на ранок п'ятниці вони видалені. За словами Романа Мотичака, видалила ці висловлювання вона не одразу. "Ми ще години чотири це все спостерігали", - каже він.  
 
Втім, скрін-шот зі сторінки Абдуліної вивісив у своєму Facebook Роман Мотичак. Він процитував найбільш "цікаві" пасажи з коментаря шановної артистки. 
 
 
"Та взагалі-то контингент батьків і дітей різко відрізняється від бидлячих українських шкіл", - пише Абдуліна.
 
Катерина Абдуліна, яка вважає українські школи "бидлячими" 
 
"Віддала дитину до російської гімназії і ще жодного разу не пошкодувала. Всі предмети російською, все ясно і зрозуміло. А більше всього сподобалася урочиста лінійка. Я навіть палкала. Російською дуже гарно говорили старшокласники. Співали і читали вірші. Та взагалі-то контингент батьків різко відрізняється від бидлячих українських шкіл. У першому класі тричі українська мова, випускники гімназії розмовляють нею набагато краще, ніж випускники українських шкіл. Я тішуся, що моя донька навчається серед морально здорових дітей. А не серед бидла", - каже солістка Національної опери України. 
 
 
 

"Свободівці" вимагають притягнення до кримінальної відповідальности солістки Національної опери України Катерини Абдуліної.

Відповідне звернення до Голови СБУ, Генпрокурора, голів МВС та Мінкульту з вимогою скерували депутати Ігор Мірошниченко, Андрій Мохник, Ірина Фаріон та Олександр Мирний, передає прес-служба Свободи.

Парламентарі наголосили, що співачка розпалює міжнаціональну ворожнечу та поширює українофобські вислови на власній сторінці в соціяльній мережі Facebook.

"Висловлюваннями із застосуванням  термінів "бидлячі українські школи" та "бидло" є образливими та принизливими для людей, що проживають на території України, для яких рідною мовою  є українська", – йдеться у зверненні.

Депутати-свободівці зауважують, що такі висловлювання солістки принижують честь і гідність українців, розпалюють національну ворожнечу та ненависть, ображають почуття українців. Це нахабство вищої міри, яке потребує негайного втручання й відповідного покарання.

Так, реагуючи на українофобські витівки Абдуліної свободівці скерували депутатське звернення до Голови Служби безпеки України, Генерального прокурора України та Міністра культури з вимогою притягнення вищезазначеної особи до відповідальности за фактом розпалювання міжнаціональної ворожнечі, відповідно до ст. 161 Кримінального кодексу України, та з проханням зобов’язати солістку публічно вибачитися перед українським народом.

Источник: 
PRпортал